Coca-Cola light®

Coca-Cola light® ble lansert i 1982 og var den første utvidelsen av Coca-Cola-varemerket. I USA, Canada, Australia og England er den kjent under navnet Diet Coke®, men i resten av verden heter den Coca-Cola light. I løpet av to år klarte den å bli den mest populære lettbrusen i verden. Coca-Cola light kom til Norge i 1983 og er i dag Norges tredje største sukkerfrie brus.

Coca-Cola light er en sukkerfri brus som inneholder kun 0,4 Kcal per 100 ml og er utviklet for dem som vil ha et lavkaloriprodukt, men som ikke vil gå glipp av den gode smaken. Coca-Cola light får en kjøpt på 0,35 l glassflasker, 0,5 l og 1,5 l plastflasker og på 0,33 l bokser. Coca-Cola light ble relansert i september 2008, og kom da med en ny smak og innpakning som var tilpasset kravene norske kvinner satt til sin sukkerfrie Coca-Cola.

Den nye smaken på Coca-Cola light testet best i smakstester. Den ble beskrevet som lettere og mer forfriskende enn den gamle. Både friskhet, smak og ettersmak er parametere den nye Coca-Cola light har fått beste karakter på i smakstester. For å markere forskjell til den fyldige smaken på Coca-Cola zero, har nye Coca-Cola light fått tillegget “and refreshing taste” i navnet.